Mijn verhaal

Mijn naam is Chantal en ben de oprichter van Spunk Personal Training en achter het oprichten van mijn bedrijf zit een persoonlijk verhaal. Het is mijn passie om bezig te zijn met sport, voeding en vrouwen en mannen te helpen in het proces van het veranderende lichaam en zelfbeeld. De reis naar succes. Mijn verhaal begint rondom mijn veertiende levensjaar:

Ik ging van een vrolijke jonge, actieve meid naar een puber die, zoals zoveel andere pubers, niet veel had met sporten of gezond eten. Ik kwam steeds meer aan en had het gevoel alsof ik gevangen zat in een lichaam dat bleef groeien, veranderen, niet meer van mij was. Ik worstelde met mijn gewicht en voor iedere zomer die kwam besloot ik, nu ga ik afvallen! Deze zomer loop ook ik zelfverzekerd over het strand! Maar dit gebeurde nooit. Toen ik op mijzelf ging wonen kwam ik nog meer en nog sneller aan, nu ik zonder het wakend oog van mijn ouders kon eten wat ik wilde. Op mijn zwaarst woog ik 100 kilo en dit was een keerpunt voor mij. Met mijn lengte van 1,74 was mijn BMI veel te hoog, ik voelde mij slecht en ziek. Ik wilde afvallen. En nu echt. Nadat ik ieder mogelijk dieet uitprobeerde en eigenlijk niets vond dat voor mij werkte, besloot ik dat het anders moest. Ik zette een streep door mijn slechte gewoontes. Een streep door mijn excuses en een streep door mijn slechte, vertekende zelfbeeld. Gemotiveerd en doelbewust ben ik een gebalanceerd dieet gaan volgen en heb ik ook het sporten weer opgepakt. Ik ben in een jaar, op drieëntwintigjarige leeftijd, tot wel 25 kilo afgevallen. En vanaf dat moment had deze jonge vrouw de smaak te pakken:

Ik heb samen met mijn vader jaren de dam tot dam loop hardgelopen. Ik heb verschillende keren een halve marathon gelopen en zelfs een keer een hele marathon (Münster Duitsland). Destijds kreeg ik de kans om bij een sportschool te gaan werken waar ik werd opgeleid tot groep-les instructeur (Aerobics, Spinning, Xco, Club Power). Twee jaar later begon ik als fitness instructeur en heb ik vele mensen mogen motiveren en begeleiden om zo sterker, fitter en mobieler te worden. De laatste jaren heb ik vooral veel les gegeven aan kleine groepen vrouwen die elke week een andere training kregen met verschillende materialen. Dit vond ik heerlijk om te doen.

Ik werk vanuit mijn eigen ervaring en de deskundige kennis die ik heb opgedaan gedurende mijn opleidingen, cursussen en de uren die ik met anderen zoals mijzelf heb doorgebracht in de sportschool: na mijn langdurige worsteling met mijn gewicht zal ik nooit beweren dat sporten en gezond eten makkelijk is.

Je zal mij nooit horen zeggen dat je “gewoon” even iets moet doen.

Een van de belangrijkste lessen die ik tijdens mijn transformatie heb geleerd is dat je zoveel kan hebben aan een helpende hand. Het juiste advies, net even dat duwtje in de goede richting. Dat wil ik voor jou zijn. Voor jou en alle sterke vrouwen die worstelen met hun gezondheid, lichaam of zelfbeeld, die het ook kunnen (zoals ik het ooit ook kon) maar niet weten waar te beginnen.

Laat mij je helpen, dan zetten we elke volgende stap samen.

En samen komen wij er wel.

  1. Medisch fitness trainer (modules Functioneel trainen en Revalidatie trainen bij Chivo 2014)
  2. Fitness trainer A (Start2Move 2016)
  3. Cursus Obesitas, Eetverslaving en Gedragsverandering (Start2Move 2016)
  4. Fitness trainer B (Start2Move 2017)
  5. Opleiding tot voedingsdeskundige (Aalo 2017)
  6. Personal Trainer Level 4 (Aalo 2019)
  7. Stress en burn-out coach (Sonnevelt opleidingen B.V. 2021)